Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mini mazurki

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka krupczatka 200 g
margaryna 125 g
cukier biały 50 g
smietana 18% 2 łyżki
migdały 1 garść
konfitura 1/2 borówkowa

Przepis i sposób przygotowania na: Mini mazurki

Margarynę wyjmujemy wcześniej z lodówki, aby była miękka. Miękką margarynę kroimy na kawałki i przekładamy do miski razem z cukrem i śmietaną. Składniki łączymy mikserem. Przesiewamy mąkę i wygniatamy ręcznie ciasto, aby uzyskać jednolitą masę. Wkładamy do lodówki na około 30 minut.

Po tym czasie ciasto rozwałkowujemy i nakładamy do wysmarowanych wcześniej margaryną i posypanych mąką koklików. Nakłuwamy widelcem. Pieczemy w temp. 180 C około 25 minut.

Konfiturę podgrzewamy na małym ogniu. Nakładamy na upieczone ciasto i po ostygnięciu dekorujemy migdałami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta40 02.11.2011 08:50
cieszę się, że się pdobają :)
Sarenka 30.10.2011 06:50
Piękne maleństwa.
Jolanta40 14.06.2011 09:00
dziękuję :)
agnieszka189 13.06.2011 15:03
piękne i bardzo apetyczne
Gosia40 17.05.2011 12:24
małe porcje pyszności:)
iziona 16.05.2011 16:05
Co prawda już po Świętach ,ale pomysł super :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak