Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z pomidorami i mortadelą

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 4 szt
pomidor 1 szt
mortadela 2 plasterki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z pomidorami i mortadelą

Pomidory sparzyć wrzątkiem i obrać ze skórki. Miąższ pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać oliwę. Wrzucić pokrojoną w kostkę mortadelę, dodać pomidory, podsmażyć. Wbić jajka. Smażyć do czasu, aż białka i żółtka się „zetną”. Doprawić solą i pieprzem.
Podawać z kromką razowego chleba.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak