Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

drożdżowe paluszki z posypką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 250 g
jajko 1
drożdże 15 g
mleko pół szklanki
margaryna 50 g
sól
cukier
mak
sezam

Przepis i sposób przygotowania na: drożdżowe paluszki z posypką

Drożdże rozmieszać z połową mleka.Gdy podrosną dodać do mąki.Do mąki dodać też szczyptę soli,łyżeczkę cukru,żółtko,rozpuszczona margarynę i resztę mleka.Ciasto wyrobić, pozostawić żeby podrosło.Gdy wyrośnie uformować paluszki,ułożyć na blasze ,posmarować białkiem,posypać makiem lub ziarnkami sezamu.Piec w temperaturze 200 stopni na złoty kolor

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

TyTaN 08.05.2012 21:48
super przepis!
Krystyna32 06.04.2012 08:49
fajne
Agnieszka/picola 04.03.2012 22:18
dobre
malaczarna23 09.12.2011 22:48
pycha
kamyk 06.12.2011 10:38
pyszne
mirosława4 13.10.2011 19:31
super
jeta72 04.10.2011 23:34
super
Rybciia 01.10.2011 20:44
pycha
teresa18 18.08.2011 20:03
z sezamem pycha
Ewelina38 31.07.2011 23:32
bardzo smaczne
RenataZ-et 30.07.2011 23:48
świetny pomysł
Izabela/bella81 26.07.2011 10:43
fajne
Patrycja33 29.06.2011 11:04
smaczne
gacopierz23 27.06.2011 14:57
extra
eli_555 19.06.2011 23:06
pychotka
Ania67 15.06.2011 22:03
pyszniutkie
Elżbieta17 06.06.2011 15:12
Smaczne:)
Grazyna0211 04.06.2011 09:29
super
barbara11561 25.05.2011 06:37
pyszne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak