Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wyborne udka z majonezem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka 4 szt
majonez 1 łyżka
keczup 1 łyżka
sól
pieprz
Czosnek suszony Prymat w młynku 1 łyżeczka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
olej 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Wyborne udka z majonezem

Udka natrzeć solą zmieszaną z pieprzem i płaską łyżeczką zmielonego czosnku. Pozostawić pod przykryciem na godzinę w chłodnym miejscu. Następnie na wysmarowaną tłuszczem blaszkę wyłożyć udka. Majonez wymieszać z keczupem i posmarować udka. Zwierzchu posypać bułką tartą. Blaszkę przykryć folią aluminiową, wstawić do nagrzanego piekarnika. Gdy mięso będzie dość miękkiezdjąć folię i zarumienić wierzch. Podawać z ryżem ugotowanym na sypko lub ziemniakami i sałatką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lidia6 25.12.2011 21:22
pycha
romanrafal
romanrafal 10.07.2011 10:09
super danie
romanrafal
romanrafal 24.05.2011 14:34
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak