Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos pieczarkowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar warzywny 1 l
pieczarki 0,4 kg
śmietana 30% 3-4 łyżki
mąka 2 łyżki
majeranek do smaku
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Sos pieczarkowy

Przygotować wywar warzywny( może być na \"kostce\"). Pieczarki umyć i grubo skroić, podsmażyć na tłuszczu, następnie przełożyć do gotującego się wywaru. Gdy będą miękkie, ze śmietany i mąki przygotować zawiesinę, którą hartujemy i doprawiamy sos.
Przyprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 12.02.2014 09:12
bardzo dobry
Mysiunia 08.02.2014 17:04
pyszny sosik :)
ONY_za_kare 21.10.2013 10:27
fajny sosik!
Alex_M 30.09.2013 10:19
dobry sosik
kuklik 04.10.2011 16:27
to jest to
Sylwia88 16.05.2011 13:10
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak