Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka ucierana kakaowa z polewą :

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

1 kostka masła
szklanki cukru
4 łyżki kwaśnej śmietany
2 szklanki mąki
szklanki mąki ziemniaczanej
3 łyżeczki proszku do pieczenia
cukier waniliowy
3 łyżki kakao
2 gotowe polewy czekoladowe ( takie do rozpuszczenia )
jajko 4 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Babka ucierana kakaowa z polewą :

Wymieszać i zmiksować wszystkie składniki . Formę do babki ( z kominkiem ) wysmarować masłem i wysypać bułką tartą . Włożyć masę . Piec w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez godzinę .
Wyjąć z piekarnika. Poczekać , aż ostygnie i wyjąć z formy.
Podgrzać polewę w gorącej wodzie w opakowaniu , otworzyć i polać babkę . Udekorować .
Można też posypać cukrem pudrem lub polukrować.

Z tej porcji wychodzi jedna większa lub 2 małe babeczki .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnik 03.07.2011 11:43
mniam
Neetka90 12.01.2011 16:12
super
Henryka2 09.09.2010 08:55
I Ty mówisz, że piezenie Ci nie wychodzi?!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak