Sposób przygotowania

Składniki na ciasto kruche umieścić na stolnicy, połączyć siekając nożem, a następnie szybko zagnieść ciasto i wstawić do lodówki na co najmniej godzinę czasu. Wylepić nim dno formy o wymiarach 35 x 25 cm, ponakłuwać widelcem. Piec przez 10 minut w temperaturze 180°C. Przestudzić.

Przygotowanie masy serowej: ser trzykrotnie przepuścić przez maszynkę do mielenia. W osobnym naczyniu utrzeć na gładką masę żółtka z cukrem pudrem. Cały czas ucierając dodawać kolejno zmielony ser, mleko kokosowe, olej, budyń waniliowy oraz sok cytrynowy. Na samym końcu połączyć z pianą ubitą z 3 białek. Przygotowaną masę wyłożyć na podpieczony kruchy spód. Wstawić do piecyka nagrzanego do temperatury 180°C na 60 minut. Po 20 minutach na masę serową wyłożyć brzoskwinie osączone z syropu i pokrojone w plasterki.

Pozostałe białka ubić na sztywną pianę z dodatkiem 5 dag cukru kryształu. Wyłożyć na ciasto 5 minut przed końcem pieczenia.

Spróbuj również

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Sylwia88

    ślicznie wyglada
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    pyszny sernik;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    smakowicie wygląda na zdjęciu !!!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    piękny serniczek!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    uwielbiam taki sernik!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    Nie mogłabym się oprzeć takim pysznościom:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    oj... poproszę kawałek:))
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !