Sposób przygotowania

Mięso pokroić w kostkę, kapustę poszatkować, cebulę pokroić w półtalarki, marchew zetrzeć na dużych oczkach, pieczarki pokroić w plasterki. W głębokiej patelni (najlepiej w woku) rozgrzać olej i obsmażyć mięso, przełożyć do dużego rondla, a potem kolejno obsmażyć osobno po kilka minut warzywa, osączyć je z tłuszczu i przekładać do rondla z mięsem. W szklance gorącej wody rozpuścić kostki rosołowe i wlać do mięsa i warzyw, wsypać rodzynki, wymieszać. Potrawę dusić ok. 30 min pod przykryciem i doprawić pieprzem. Podawać na ciepło

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Marzena34

    pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Seba

    smaczny
  • 2
    original
    Opublikowano

    Pani Domu

    idealny kurczak na obiad
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    bardzo smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !