Sposób przygotowania

Surówka pierwsza:
Dwie marchwie obrać, umyć i zetrzeć na tarce. Jabłka obrać, zetrzeć na tarce i wymieszać z marchwią, półtorej łyżki śmietany. Doprawić szczyptą soli, pieprzem i cukrem.

Surówka druga:
25 dag kapusty odcisnąć. Jedną marchew obrać i zetrzeć na tarce. Pora umyć i pokroić w krążki. Kapust wymieszać z marchwią i porą. Dodać majonez i śmietanę. Wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Surówkę można zabarwić sokiem z buraków.

Surówka trzecia:
25 dag kiszonej kapusty odcisnąć. Dodać umytą i startą marchew oraz pokrojoną drobno cebulę. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać olej i wymieszać.
Surówki układać na półmisku, kładąc po kilka łyżek surówki każdego rodzaju.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    ślicznie wygląda
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    katarzynka455

    bardzo apetycznie wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !