Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Frytki z patelni

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
olej do smażenia
sól do smaku
ketchup wg uznania
czosnek 2-3 ząbki
śmietana 2 łyżki
pieprz do smaku
serek kanapkowy 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Frytki z patelni

Ziemniaki obrać, umyć, osączyć i pokroić w słupki. Na patelni rozgrzać olej i włożyć ziemniaki. Smażyć do zrumienienia często mieszając. Można posolić. Usmażone frytki można podawać z ketchupem. Można także przygotować sos z serka. Czosnek rozgnieść ze solą i wymieszać ze serkiem i śmietaną. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak