Sposób przygotowania

Zmieszać olej z majonezem i przyprawą. Ziemniaki, por i cebulki włożyc do szkła żaroodpornego .Polać pastą smakową zrobiona z oleju, majonezu i przyprawy do ziemniaków. Wymieszać . Posypac pokrojoną w paseczki wedzonkę. Szczelnie przykryć. Piekarnik rozgrzać do 220* C . Piec przez godzinę .
Podawać posypane natką pietruszki i szczypiorem z gzikiem ( tj białym serem pokruszonym , zmieszanym ze śmietaną - posolonym , posypanym szczypiorem ) .
Zazwyczaj podawałam tak ziemniaki gotowane w ,, mundurkach \" - musze powiedzieć , ze w tej wersji są jeszcze smaczniejsze .

Komentarze

  • 5
    no-image
    Opublikowano

    Przemek4

    Cudownie wyglądają
  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    Na pewno spróbuję!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !