Sposób przygotowania

Filety naciąć w poprzek tak, aby powstała kieszeń, oprószyć solą, pieprzem, przyprawą do drobiu. Owoce zalać winem, dolać tyle wody, żeby płyn przykrył je całkowicie i odstawić na 2-3 godz. Odsączone owoce włożyć w nacięcie. Kieszeń zszyć lub spiąć wykałaczkami. Mięso obsmażyć na oleju z wszystkich stron, następnie ułożyć w naczyniu żaroodpornym, posmarować masłem, wstawić do piekarnika nagrzanego do temp. 180 stopni C i piec. Polewać od czasu do czasu płynem pozostałym po namoczeniu owoców, a później sosem, który się wytworzył.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    świetny pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    Pani Domu

    bardzo fajny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !