Sposób przygotowania

Biszkopt:Białka ubij na sztywno,dodaj cukier,żółtka,zmiksuj.Połącz z mąkami i proszkiem do pieczenia.Piecz 15minut w temp.180stopni.Masa:budyń ugotuj na mleku z cukrem.Ostudź.Masło utrzyj z żółtkami,dodaj budyń,podziel na pół.Jedną część połącz z bakaliami i połową żelatyny.Wylej na biszkopt.Galaretkę truskawkową rozpuść według przepisu.Wylej na ciasto.Schłodź.Drugą część masy połącz z kakao i resztą żelatyny.Wylej na ciasto.Galaretkę cytrynową rozpuść w szklance wody.Gdy stężeje dodaj ubity według instrukcji zagęstnik.Rozsmaruj na cieście,schłodź.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !