Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka na słodko

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jabłka 2 sztuki
jajko 2 sztuki
mleko 1 łyżka
mąka ziemniaczana wg uznania
cukier waniliowy 1 opakowanie
serek waniliowy 1 opakowanie
śmietana 2 łyżki
polewa czekoladowa do polania
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka na słodko

Jajko zmiksować z mlekiem, cukrem waniliowym i mąką. Zarobić gęste ciasto naleśnikowe. Jabłka obrać, wydrążyć środki z gniazdami nasiennymi i pokroić na plasterki. Jabłka maczać w cieście i smażyć na rumiano na rozgrzanym oleju. Serek waniliowy wymieszać z gęstą śmietaną. Na talerzyku układać po kilka plasterków upieczonych jabłek. Polać serkiem i polewą czekoladową.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

katarzynka455 23.09.2011 14:13
pięknie i smacznie
ewelinapac 16.08.2011 20:06
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak