Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka dwukolorowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 sztuk
por 1 sztuka
jabłka 2 sztuki
ogórki konserwowe 5-6 sztuk
wędlina ok 15 dag
sól do smaku
pieprz do smaku
majonez wg uznania
sok z buraków do zabarwienia

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka dwukolorowa

Jajka ugotować na twardo, wystudzić obrać i pokroić w kostkę. Por obrać, umyć i pokroić w półplasterki. Jabłka obrać i pokroić w kostkę. Wędlinę pokroić na plastry a później w kostkę razem z ogórkami. Wszystko razem połączyć i doprawić do smaku solą i pieprzem. Podzielić na 2 części. Do jednej dodać majonez i wymieszać. Do drugiej dodać majonez zabarwiony sokiem z buraków i także wymieszać. Układać na półmisku na przemian.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

FAFIK 14.01.2012 08:07
Świetnie wygląda!
irenka 16.05.2011 16:45
ciekawy przepis,na pewno smaczna sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak