Sposób przygotowania

Ser zmielić dwukrotnie w maszynce do mielenia mięsa lub użyć sera do serników. Jajka ubić z cukrem na puszystą masę i dodawać powoli ser. Na koniec dodać mleko i obie mąki oraz aromat cytrynowy. Zamiast aromatu można dodać sok i skórkę otartą z cytryny. Margarynę rozpuścić. Herbatniki pokruszyć i wymieszać z rozpuszczoną żelatyną. Można dodać cukier waniliowy. Herbatniki wyłożyć na spód wysmarowanej tortownicy i wylać masę. Piec ok 60 minut. Wyjąć, przestudzić i polać polewą czekoladową

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Misiabe

    To ja poprosze kawałeczek do kawy :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    Pysznie się prezentuje:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    katarzynka455

    super serniczek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !