Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos z pieczarkami i z piersią z kurczaka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś kurczaka 1 sztuka
pieczarki 10 sztuk
papryka 1 sztuka
masło 2 łyżki
śmietana 1-2 łyżki
cebula 1-2 sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sos z pieczarkami i z piersią z kurczaka

Mięso umyć, osuszyć i pokroić w paski lub na kawałki. Pieczarki umyć i pokroić w ćwiartki. Małe dodajemy w całości. Paprykę oczyścić, umyć i podzielić na kawałki. Paprykę jednokolorową można zastąpić kawałkami kolorowych papryk. Na patelni rozgrzać masło i podsmażyć mięso i pieczarki. Dodać drobno pokrojoną cebulę. Podlać bulionem lub wodą. Dusić ok 15 minut pod przykryciem. Dodać paprykę. Oprószyć solą i pieprzem. Dusić do miękkości papryki. Dodać śmietanę, wymieszać i doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak