Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ryżowa z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż 1 torebka
jajko 4 sztuki
pieczarki 10 sztuk
kukurydza konserwowa 1/2 puszki
por 1/4 sztuki
ogórki konserwowe 3-4 sztuki
masło 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
majonez wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ryżowa z pieczarkami

Ryż ugotować na sypko w osolonej wodzie. Pieczarki umyć, pokroić w plasterki, przesmażyć na maśle i wystudzić. Jajka ugotować, wystudzić, obrać i pokroić w kostkę. Pora obrać, umyć i pokroić w krążki. Kukurydzę osączyć z zalewy. Ogórki konserwowe pokroić w kostkę. Do ryżu dodać przygotowane składniki. Wszystko dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać majonez i ponownie wymieszać. Sałatkę można schłodzić w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak