Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki zapiekane po szwedzku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

smietana kremowa 400ml
małe ziemniaki 70dag
szałwia 3gałązki
sól
pieprz
tłuszcz odrobina

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki zapiekane po szwedzku

Ziemniaki obrać i umyć ,ponacinać gęsto nożem .Posypać solą ,pieprzem i włożyć do nasmarowanego tłuszczem żaroodpornego naczynia.Forme z ziemniakami wstawić do dobrze nagrzanego piekarnika i zapiekać 25min w temp.170C.Szałwię opłukać ,osuszyć ,oderwać listki gałązek .Śmietanę doprawić solą i pieprzem,polać ziemniaki.Obłożyć listkami szałwi ,posypać serem.Potrawę zapiekać w tej samej temp 30min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 20.07.2012 18:51
super
Jaheira11 13.11.2011 15:58
fajny przepis na smaczne ziemniaczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak