Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ragout z brukselki z sosem cytrynowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 50dag
brukselka 45dag
mąka łyżka
masło łyżka
wywar z warzyw 200ml
śmietana 200ml
sok z cytryny 3łyżki
starta skórka z cytryny łyżka
wytrawny wermut 2łyżki
żółtko jajek 1
sól
pieprz
cukier
szczypiorek pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Ragout z brukselki z sosem cytrynowym

Ziemniaki umyć,obrać,pokroić.Brukselkę oczyścić i opłukać.Gotować w osolonej wodzie 15min.Mąke zasmażyć z masłem,rozprowadzić zimnym wywarem z warzyw i śmietaną ,gotować na małym ogniu 10min.Mieszając dodać sok z cytryny ,sól,pieprz,cukier,wermut i startą skórke z cytryny.Żółtko rozmieszać z odrobiną sosu ,mieszając połączyć z całym sosem.Ziemniaki i brukselkę odcedzić ,włożyć do sosu.Przed podaniem dodać posiekany szczypiorek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak