Sposób przygotowania

Kawę zaparzyć szklanką wrzącej wody, posłodzić, wymieszać i odstawić do wystygnięcia. Zimną oddzielić od fusów. W 3/4 szklanki gorącej wody rozpuścić żelatynę i połączyć z zaparzoną kawą. Dodać cukier waniliowy i dosłodzić do smaku. Odstawić do lekkiego stężenia. Banana obrać i pokroić w dość grube plastry. Można skropić sokiem z cytryny. Winogrono umyć, osączyć. Mandarynki obrać i podzielić na części. Brzoskwinie osączyć z syropu i pokroić. Przygotowane owoce przełożyć do miseczek i zalać tężejącą kawową galaretką. Trochę galaretki można wylać na spód miseczek. Galaretki można podawać ze sosem czekoladowym lub serkiem waniliowym. Również bardzo dobre są z bitą śmietaną.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Misiabe

    Oj uwielbiam kawe!! Te galaretki muszą być pyszne!!
  • 2
    original
    Opublikowano

    tomek18

    świetne,musze zrobić takie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !