Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rożki mięsno-kapuściane

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szkl
sól 0.5 łyżeczki
jajko 2 szt
drożdże 1 szt
śmietana 0.5 szkl
margaryna 1 szt
mięso wieprzowe 1 kg
kapusta kiszona 0.5 kg
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: rożki mięsno-kapuściane

Ciasto:drożdże połącz ze śmietana,odstaw na 15minut.Dodaj mąkę,sól,jajka i margarynę.Wyrób,odstaw na godzinę w ciepłe miejsce.Farsz:mięso ugotuj w lekko osolonej wodzie.Zmiel.Kapustę również ugotuj,mocno odciśnij.Posiekaj.Wymieszaj z mięsem,przypraw.Ciasto cienko rozwałkuj.Wytnij kwadraty.Na połowie ułóż farsz,przykryj ciastem(tak,by wyszły trójkąty),brzegi dokładnie zlep.Rożki ułóż w natłuszczonej formie,włóż do nagrzanego piekarnika.Piecz ok.20minut w temp.190stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak