Sposób przygotowania

Pieczarki płuczemy i kroimy w drobną kosteczkę. Podduszamy w garnku z margaryną , dusimy około 10min i dodajemy obraną i posiekaną na drobną kosteczkę cebulę, dusimy jeszcze około 10min i zestawiamy z ognia , następnie studzimy.
Przestudzone pieczarki z cebulą przekładamy do miski a następnie dodajemy do niej resztę składników:
Mięso mielone,Jajko,Pieprz,Sól,Papryka słodka,Przyprawa gyros,Ser żółty (trzemy na tarce o grubych oczkach) oraz troszkę bułki tartej do zagęszczenia mięsa.
Następnie wszystkie składniki dokładnie łączymy i robimy z nich kotlety po czym obtaczamy je w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju.

Na śniadanie ukochanej cieplutkie kotleciki podajemy wraz z chlebkiem pełnoziarnistym żytnim (w raz z dekoracjami). Pokażmy że kochamy nasze kobiety panowie !

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    smaczne śniadanko

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !