Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mus czekoladowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 5 szt
cukier puder 6 łyżek
kakao 3 łyżki
kiwi do dekoracji
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: mus czekoladowy

Jajka wbij do miski.Wsyp cukier puder.Miskę postaw na garnku z gotującą się wodą,ubijaj na parze.Gdy masa zgęstnieje,zdejmij z garnka,ubijaj do ostudzenia.Żelatynę namocz w małej ilości wody.zalej 4 łyżkami wrzącej wody,rozpuść,ostudź.Do kremu jajecznego wsyp kakao,mieszając wlewaj żelatynę.Dokładnie wymieszaj.Krem przełóż do pucharków lub salaterek.Udekoruj plasterkami kiwi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak