Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pulpety rybne w sosie chrzanowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 1 szt
sól do smaku
olej 1 szkl
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szkl
chrzan tarty 2 łyżki
keczup łagodny 2 łyżki
śmietana 12% 150 ml
woda 1 szkl
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 1 szt
natka pietruszki 1 siekana
filety rybne 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: pulpety rybne w sosie chrzanowym

Filety rybne umyj,osusz(jeśli mają ości,dokładnie je usuń).Zmiel w maszynce.Masę posyp przyprawą do ryb,wbij jajko,dodaj posiekaną natkę wymieszaj.Wsyp niewielką ilość bułki tartej,by zagnieść masę,ewentualnie przypraw do smaku szczyptą soli.Z masy uformuj nieduże pulpety.Obtocz je w bułce tartej(nadmiar strzepnij).Olej rozgrzej na patelni,podsmaż pulpety ze wszystkich stron.SOS;keczup,śmietanę i wodę wlej do garnka,dodaj chrzan,wymieszaj.Przypraw do smaku solą,zagotuj.Podsmażone pulpety przełóż do sosu,duś na małym ogniu ok.20minut.podawaj z ugotowanym ryżem lub kaszą jęczmienną oraz np.z duszonymi buraczkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutula
ziutula 01.08.2011 15:03
lubię takie połączenia
halina17 16.05.2011 10:42
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak