Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuszki ziemniaczane z kiszona kapustą i łososiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
kapusta kiszona 20 dag
cebula 3 sztuki
łosoś wędzony 50 dag
śmietana kwaśna 500 ml
jaja 3 sztuki
mąka 50 gram
sól do smaku
Majeranek suszony Prymat do smaku
Dressing:
ocet winny 1 łyżka
oliwa 1 łyżka
cukier do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki ziemniaczane z kiszona kapustą i łososiem

Ziemniaki i cebule obieramy i trzemy na drobnej tarce. Kapustę siekamy.Do masy dodajemy jajka,posiekaną kapustę kiszona i mąkę.Doprawiamy solą ,pieprzem i majerankiem.Formujemy placki i smażymy z obu stron na rumiano.Przekładamy na talerze i dekorujemy kawałkami łososia(robimy z niego różyczki).Polewamy kwaśną śmietaną.Podajemy z cienko pokrojonymi warzywami(np.papryką,porem i marchwią),doprawionymi dressingiem.Pychotka!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 02.07.2012 21:15
fajne
[email protected] 26.04.2012 15:19
pychota
iknbozka 11.03.2012 15:15
ciekawe
Motorek 23.01.2012 13:01
fajne
Karmel 17.01.2012 12:40
super
romanrafal
romanrafal 19.09.2011 16:21
pyszne
Justyna Jussstiii 26.07.2011 17:29
super
barbara11561 31.05.2011 07:23
Pycha:)
ronald88 21.05.2011 18:18
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak