Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Golonka Chrupcia

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 6 litrów
sól 80 dag
czosnek 20 dag
Majeranek suszony Prymat 1 sztuka
golonka 1,2 tylna
Ziele angielskie całe Prymat 6 ziaren

Przepis i sposób przygotowania na: Golonka Chrupcia

Golonkę musimy włożyć do marynaty z soli,majeranku,ziela angielskiego i czosnku.Po 24 godz.,gdy mięso zmięknie wyjmujemy z marynaty.Gotujemy w wywarze (1/1 solanka z wodą) około 3 godzin.Po ugotowaniu pieczemy ja w piekarniku przez 40 min. w 180 stopni.Podajemy z pieczonymi ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smakoszek 26.12.2011 14:28
nie tylko facetów
Kuchareczka2 14.12.2011 10:42
Przysmak facetów pycha :)
ronald88 29.07.2011 12:10
pycha
Ania67 28.06.2011 22:19
zgadzam się
Justyna Jussstiii 28.06.2011 08:35
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak