Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z kaszą jęczmienną z młodej kapusty

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta młoda 1 mała główka
mięso mielone 0,5 kg
kasza jęczmienna 1 torebka 100 gram
czosnek 3 ząbki
majeranek
sól do smaku
Kucharek przyprawa do potraw
przyprawa do dań z kapusty
koncentrat pomidorowy

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z kaszą jęczmienną z młodej kapusty

Kapustę obrać delikatnie z liści(środek można wykorzystać do innej potrawy) i sparzyć wrzątkiem.Ściąć grubsze nerwy.Kaszę ugotować wg przepisu na op.Przestudzić.Mięso mielone wymieszać z kaszą i przyprawami.Na każdy liść nakładać farsz i zawijać. Dno garnka wyłożyć liśćmi kapusty układać na nich ściśle gołąbki.Zalać wodą i gotować pod przykryciem na niewielkim ogniu do miękkości.Gdy będą prawie miękkie posypac przyprawą do kapusty i bigosu , dodac koncentrat i dogotować. (U mnie młoda kapustka gotowała się ok 45 min.)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka137 16.05.2011 11:25
świetne, pycha:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak