Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Indyk w warzywach

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z indyka 50 dag
kalarepka młoda 2 szt
papryka czerwona 1 szt
marchew 2 szt
seler nać 1 szt
cebula 1 szt
pieczarki 20 dag
bulion warzywny 1 szklanka
pieprz
Kucharek przyprawa uniwersalna
sól
cukinia 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Indyk w warzywach

Mięso pokroić w kostkę, oprószyć solą i pieprzem. Marchew, pieczarki, cukinię i seler pokroić w plasterki. Kalarepki, paprykę i cebulę w niewielką kostkę. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju, podsmażyć mięso nie rumieniąc. Kalarepę, marchew, paprykę, seler i cebulę zalać gorącym bulionem, wrzucić liść laurowy, dusić pod przykryciem 10 minut, dodać cukinię i pieczarki, dusić jeszcze 5 minut. Dodać podsmażone mięso, wymieszać, zagotować i dusić następne 5 minut. Doprawić do smaku

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sara1 18.12.2013 08:46
smaczne danie
ankaryba 12.05.2012 19:54
brzmi smacznie :-)
rzenia15 18.10.2011 11:09
musi byc pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak