Sposób przygotowania

Udka natrzeć rozkrojoną cytryną. Do rondla wlać ok. 1/2 litra wody, dodać sól pieprz, zagotować, włożyć udka i gotować ok. 12 minut na mniejszym ogniu. Marchewki i rzodkiew pokroić w słupki, czosnek w plasterki. Na folię aluminiową położyć osączone udko, obłożyć warzywami i plasterkami czosnku, skropić 2 łyżkami bulionu, oprószyć solą i pieprzem, szczelnie zawinąć, ułożyć na blasze i piec ok. 25 minut w temp. 200 st

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    szyba

    pychotka
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Pani Domu

    fajny pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !