Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka zapiekane z marchwią i rzodkwią

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka 5 szt
marchew 2 szt
rzodkiew biała 1 szt
czosnek 2 ząbki
pieprz
sól
cytryna 1/2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Udka zapiekane z marchwią i rzodkwią

Udka natrzeć rozkrojoną cytryną. Do rondla wlać ok. 1/2 litra wody, dodać sól pieprz, zagotować, włożyć udka i gotować ok. 12 minut na mniejszym ogniu. Marchewki i rzodkiew pokroić w słupki, czosnek w plasterki. Na folię aluminiową położyć osączone udko, obłożyć warzywami i plasterkami czosnku, skropić 2 łyżkami bulionu, oprószyć solą i pieprzem, szczelnie zawinąć, ułożyć na blasze i piec ok. 25 minut w temp. 200 st

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 22.02.2013 10:55
fajny pomysł
aacaac 06.07.2011 08:28
fajne
szyba 16.05.2011 09:10
pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak