Sposób przygotowania

Maliny umyć, osuszyć. Żelatynę namoczyć w 4 łyżkach zimnej przegotowanej wody. Do rondelka wlać 0,5 szkl. wrzącej wody, dodać napęczniałą żelatynę, rozpuścić, ostudzić i wlać do kefiru, dodać cukier puder, cukier waniliowy i całość wymieszać. Kompotierki opłukać zimną wodą, rozłożyć równe porcje owoców do każdej i zalać kefirem, każdą zawartość delikatnie wymieszać łyżką i wstawić do lodówki do zastygnięcia. Przed podaniem wyjąć galaretkę z kompotierki układając górą do dołu i przybrać owocami

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    szyba

    pychotka
  • 1
    original
    Opublikowano

    jeta72

    fajna galaretka :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !