Sposób przygotowania

rodzynki należy wypłukać w zimnej wodzie troszkę rozdrobnić. Zalac 6 l ciepłej wody zagotowanej wcześniej z 1 kg cukru dobrze wymieszać podgrzać do 25 C., dodać matke drożdzowa najlepiej tokaj i pożywkę wlac do gąsiora. Po kilku dniach dodać 4 l wody rozpuszczonej z resztą cukru i kwasu. Gdy skończy sie fermentacja rozlać do butelek aby sie sklarowało

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    halinka1011

    świetny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    olivka

    ciekawe jak smakuje
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    pierniczkowo

    rodzynkowego wina jeszcze nie miałam okazji spróbować, ciekawe jak smakuje:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    JaPaqc

    interesujący przepis
  • 0
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    mój teść kiedyś robił
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    bardzo fajne :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !