Sposób przygotowania

Skrzydełka lub udka oczyścić. Najlepiej dzień wcześniej , włożyć do miski mięso, wsypywać - ja robię to \"na oko\" - przyprawę do kurczaka, paprykę ostrą , smakomyk, granulowany czosnek lub zmiażdżony i odrobinę oleju.Wszystko wymieszać aby mięso było dokładnie obtoczone w przyprawach . Następnie na patelnię wlać olej i wyłożyć mięso, podsmażyć z każdej strony na złoty kolor. Potem podlewać wodą, (bulionem raczej nie bo może być za słone) i dusić pod pokrywką do momentu gdy mięso będzie miękkie pod koniec dodać cebulę pokrojoną w drobną kosteczkę i jeszcze chwilkę dusić. Powstały sos można 9 jeśli jest rzadki) zagęścić łyżeczką mąki i śmietany.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    fajny przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam mniam super przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam dania z kurczakiem
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    marenka

    Pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !