Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta z kukurydzą i szpinakiem

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 200 gram
masło 100 gram
jajko 1 szt
woda 1/2 szklanki
sól
kukurydza w puszce 1/2 szt
szpinak mrożony
Czosnek suszony Prymat
szynka gotowana 3 plastry
mozarella
cebula 1 szt
ser gouda 3 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta z kukurydzą i szpinakiem

Z mąki, masła, jajka, wody i soli zagnieść ciasto na tarte, następnie uformowaną kulę włożyć na 30 minut do lodówki. Następnie wysmarować blaszkę margaryną i włożyć do niej rozwałkowane ciasto na tartę. Na tarcie układać pokrojoną w piórka cebulę, szynkę pokrojoną w kostkę oraz szpinak wymieszany z czosnkiem. Wyłożyć na ciasto kukurydzę, plasterki sera żółtego, posypać ziołami prowansalskimi oraz na sam wierzch mozarellę. Piec w temp. 170 stopni około 20 minut. Podawać na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 31.05.2012 21:24
Bardzo apetycznie się prezentuje :)
eli82 16.03.2012 18:03
super
Wacław 01.07.2011 12:49
ciekawy przepis
aginaa 20.05.2011 19:44
mmmm.... ale bym zjadla taka tarte :)
katarzyna124 20.05.2011 09:11
super:)
artur7 18.05.2011 07:27
ciekawe
banditka 16.05.2011 10:58
tez dopiero probuję tart ale bardzo fajne danie :)
goofy9 16.05.2011 10:02
uwielbiam tarty
Nina7 16.05.2011 08:18
super pomysł na danie ze szpinakiem:)
artur7 16.05.2011 07:29
ciekawe połaczenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak