Sposób przygotowania

Pomidory sparzyć. Warzywa umyć i osuszyć. Bakłażan pokroić w plastry, położyć na sitku lub durszlaku, posolić i zostawić na ok. h by puścił gorycz (posolić z obu stron). Mięso oczyścić i podsmażyć na oliwie. Oprószyć ziołową solą i pieprzem. Dodać pokrojony w minimalną kosteczkę czosnek. Po chwili dorzucić pokrojoną paprykę i krążki pora. W tym czasie opłukać dokładnie bakłażana i osuszyć ręcznikiem papierowym. Dodać do gotującego mięsa z warzywami. Posypać ziołami i trzymać chwilę (do podduszenia warzyw) na małym ogniu pod pokrywką. Sparzone i obrane pomidory pokroić w kostkę i razem z nasionami dodać do mięsa. Całość dokładnie wymieszać i dusić jeszcze chwilkę. Idealny sos do makaronów;)

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    ciekawe połączenie
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    zachęcająco wygląda...
  • 2
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Super pomysł!
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Magdalena80

    wygląda bardzo apetycznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !