Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos tatarski.

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

korniszony 3 sztuki
grzyby marynowane 3 sztuki
majonez tradycyjny 5 łyżek
świeżo starty chrzan 2 łyżki
cukier
Pieprz biały mielony Prymat
sól
natka posiekana 1 łyżka
jajko ugotowane na twardo 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Sos tatarski.

Grzybki i korniszony pokroic w bardzo drobną kostkę.Jajka obrac,przekroic,wyjąc żółtka.Białka posiekac.Żółtka rozetrzec z majonezem,dodac chrzan,dobrze wymieszac.Dołożyc grzybki i korniszony,wymieszac,przyprawic do smaku pieprzem,cukrem i solą.Na końcu wsypac natkę,wymieszac.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 09.03.2013 09:21
fajny do jajek i wędliny
berys18 20.10.2011 20:59
super pomysł
berys18 20.10.2011 20:59
super pomysł
Elżbieta17 26.09.2011 19:57
Musi być pyszny do wędlinki:)
irenka 15.08.2011 11:34
z jajkiem jeszcze nie robiłam,musi być pyszny
Dorota59 02.07.2011 14:22
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak