Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz czerwony z botwinki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 2
pietruszka
Liść laurowy suszony Prymat 2-3
ziele angielskie 4-5
kostka cielęca
przyprawa do potraw
natka pietruszki
koper świeży
śmietana do zup
Kwas cytrynowy Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz czerwony z botwinki

Warzywa dokładnie umyć i pokroić. Wszystko (botwinkę,marchewki i pietruszkę) zalać 1,5 l wody, dodać ziele i liście. Dodać kostkę bulionową (cielęcą) i trzymać dalej na małym ogniu do ugotowania warzyw. Doprawić jarzynką, pietruszką i koperkiem (posiekanym). Zdjąć z ognia i zabielić śmietaną. Podawać z ziemniakami z wody ze skwarkami.

**
Można dodać odrobinę kwasku cytrynowego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta40 14.06.2011 09:04
jak dawno nie jadłam takiej zupki
polly66 15.05.2011 21:35
wersja prosta, szybka i smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak