Sposób przygotowania

Ciasto:
Białka ubić na sztywno z 6 łyżkami zimnej wody i szczyptą soli ,do ubitych białek dodać cukier i ubijać na szklistą bezę .Następnie dodać żółtka i delikatnie połączyć ,dodać przesianą mąkę z proszkiem i kakao na koniec olej i bardzo ostrożnie wymieszać .
Upiec w tortownicy .
Po upieczeniu i ostudzeniu przeciąć ciasto na dwa krążki ,nasączyć kawą i przełożyć kremem .

Krem:
Gotową masę wyjąć z puszki zostawiając 2-3 łyżki do posmarowania wierzchu ciasta .
Żelatynę rozpuścić w małej ilości wody ,wymieszać ze śmietaną i ubić na sztywno .
Osobno rozetrzeć troszkę masę karmelową i delikatnie połączyć z ubitą śmietaną na koniec dodać ajerkoniak .Masa jest troszkę luźna na tym etapie ,więc na jakiś czas wstawiamy do lodówki ,gdy masa zgęstnieje przekładamy nią ciasto .
Wierzch smarujemy zostawioną masą z puszki i posypujemy obficie krokantem orzechowym .

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    Ale pyszności!
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    jak zawsze pyszne i piękne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Apetyczna :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    zjadłabym teraz te słodkości choć jest 23 godz
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    fajne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Izka192

    na pewno smaczny
  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    wygląda pysznie :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !