Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puszyste francuskie

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 4 sztuki
masło 4 dag
mąka 10 dag
kasza manna 1 łyżka
sól szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Puszyste francuskie

Masło utrzeć z żółtkami na puszystą masę. Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli. Na masę maślano-żółtkową wysypać kaszę, wykładać po trochę mąkę i pianę z białek. Delikatnie wymieszać. Łyżką stołową, maczaną w gorącej wodzie, kłaść niewielkie kluski na osolony wrzątek. Gotować 3 minuty od wypłynięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 16.11.2013 11:23
smaczne jedzonko
Seba 19.09.2013 08:03
fajny przepis
Wacław 17.07.2013 12:38
fajny przepis !
Krystyna32 01.04.2013 08:05
muszę wypróbować
ben-ka 26.07.2012 10:10
koniecznie muszę takie zrobic.
romanrafal
romanrafal 24.06.2012 09:54
smaczne
bursztynek 03.06.2012 23:35
jeszcze nigdy nie robiłam, czas spróbować
Ewelina38 16.05.2012 20:42
bardzo lubię francuskie ciasto
Norgiusz 22.04.2012 07:47
super
Justyna Jussstiii 05.12.2011 22:45
super
Ewa111 15.11.2011 19:50
świetne kluski
Ewa111 15.11.2011 19:50
świetne kluski
Monika193
Monika193 04.09.2011 22:54
super przepis
barbara11561 29.08.2011 09:53
bardzo ciekawe kluseczki:)
Grazyna0211 25.08.2011 15:45
super kluski!
irenka 23.08.2011 10:47
pycha
Elżbieta17 19.08.2011 11:35
Ciekawy przepis:)
marchewka 01.08.2011 23:35
bardzo fajne :)
smakoszek 29.07.2011 07:45
pycha
Gosia32
Gosia32 13.07.2011 23:59
mniam
Justyna Jussstiii 13.07.2011 05:50
super
dorotka0000025 29.06.2011 12:59
hmmm
ankaryba 28.06.2011 23:48
fajne
gacopierz23 05.06.2011 17:20
ciekawe
MAR3STA 03.06.2011 22:25
brzmi ciekawie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak