Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Suflet karmelowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 4 sztuki
cukier 3 łyżki
cukier puder 15 dag
mąka ziemniaczana 1 łyżka
masło

Przepis i sposób przygotowania na: Suflet karmelowy

Żółtka ubijamy na parze z połową cukru. Mąkę rozprowadzamy z odrobiną zimnej wody. Przygotowujemy karmel: w rondelku rumienimy cukier i rozprowadzamy go z 3 łyżkami wody. Karmel i zawiesinę z mąki dodajemy do utartych żółtek. Ubijać aż powstanie gęsta masa. Z białek i pozostałego cukru ubijamy pianę, łączymy z masą. Przekładamy do wysmarowanej masłem formy i pieczemy około 20 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna/kate1980 18.05.2011 18:01
szkoda że nie ma zdjęcia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak