Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety ze szczupaka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szczupak 1 szt
bułka 1 szt
mleko 1 szklanka
jajko 4 szt
masło 1 łyżka
cebula 1 szt
mąka 0,5 szklanki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety ze szczupaka

Mięso ze szczupaka obrane z ości siekamy drobno, posypujemy solą,pieprzem angielskim oraz posiekaną i zrumienioną cebulą.Z trzech jaj smażymy jajecznicę na maśle i dodajemy do masy.Dodajemy rozmoczoną w mleku i wyciśniętą bułkę, łyżkę masła, jajo i ucieramy w misce.Następnie obsypujemy mąką stolnicę i wyrabiamy z masy długie wałeczki.Kroimy je na długość palca i wrzucamy do gotującej się wody.Gdy wypłyną na wierzch wyjmujemy.Podajemy z piure i ulubioną surówką.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania67 18.06.2011 16:07
zgadzam się
Dorota59 17.06.2011 19:43
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak