Sposób przygotowania

Mięso ze szczupaka obrane z ości siekamy drobno, posypujemy solą,pieprzem angielskim oraz posiekaną i zrumienioną cebulą.Z trzech jaj smażymy jajecznicę na maśle i dodajemy do masy.Dodajemy rozmoczoną w mleku i wyciśniętą bułkę, łyżkę masła, jajo i ucieramy w misce.Następnie obsypujemy mąką stolnicę i wyrabiamy z masy długie wałeczki.Kroimy je na długość palca i wrzucamy do gotującej się wody.Gdy wypłyną na wierzch wyjmujemy.Podajemy z piure i ulubioną surówką.Smacznego!

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    zgadzam się

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !