Sposób przygotowania

Z mąki ( jednej i drugiel ) , jajek, mleka , przyprawy do kekaba zrobić gładkie ciasto naleśnikowe i odstawić je na 15 minut.Dodać 2 łyżki oleju i wymieszać .
Zmieszać mięso z cebulką i natką pietruszki .Doprawić do smaku solą i pieprzem .
Na patelni rozgrzać 2 łyzki oleju i ogrzewac patelnię tak by była bardzo gorąca . Zlać olej. Na patelnię ( średniej wielkości ) wlewac po łyżce wazowej ciasta naleśnikowego i usmażyc 6 naleśników .
Posmarować nalesniki farszem. Podsmażyć na mieszance pozostałego oleju ( 1 łyżka ) z masłem.
Podawać posypane pestkami dyni ( można je zrumienić na suchej patelni ) z bulionem lub czerwonym barszczem lub czystą grzybową .
Naleśniki na zdjęciu są jeszcze nie podsmażone - podgrzeję bezpośrednio przed p[odaniem. Wkładam na patelnię razem z pestkami które przy okazji się zrumienią .
Przy smażeniu razowych naleśników trzeba uważać bo sa w porównaniu do zwykłych bardzo kruche i łatwo się rwą .

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Bardzo ciekawa odmiana naleśników.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    anya_86

    rewelacyjny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !