Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rurki

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

margaryna Kasia 75 g
żółtko jajek 1
cukier puder 75 g
śmietana kwaśna 1/2 szklanki
mąka 1,5 szklanki
sól do smaku
do foremki:
margaryna Kasia
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: rurki

z wyżej wymienionych składników zagnieść ciasto, podsypujac maka tak by odchodzilo ladnie od palcow. Rozwalkowac i wykrawac 2 cm paski, ktore owijamy wokół foremek do rurek, wczesniej wysmarowanych margaryna i obtoczone w bulce tartej. Ciasto na foremkach smarujemy bialkiem i posypujemy cukrem. Pieczemy w 180 stopniach ok 15 min. Z podanych skladnikow wyszly m 22 rurki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

novita26 13.04.2012 19:58
fajny
novita26 13.04.2012 19:58
fajny
magdziorka6 15.01.2012 19:11
aje fajne
Agnik 25.09.2011 11:05
mniam
Barbara/zuza22_85 22.09.2011 21:57
palce lizać
angelika14 25.06.2011 09:30
zjadłabym je sobie
Margo1 22.05.2011 20:26
lubię takie
novita26 16.05.2011 11:14
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak