Sposób przygotowania

Ugotować ryż na półtwardo.Z kapusty wykroić głąb i obgotować kapustę.Liście rozdzielić. Ściąć zgrubiałe nerwy liściowe. Wymieszać 2 gatunki mięsa z ryżem i jajkiem, doprawić do smaku przyprawą Kucharek, solą, pieprzem i majerankiem. Farsz układać na liściach kapusty, zakładając boki liści do środka, a nastepnie zwinąć w rulon. Wyszło 19 gołabków. Gołąbki obsmażyć na patelni a następnie ułożyc na blasze pozostałe liście kapusty,na nich ułożyć ciasno gołąbki i zalać kostką rosołową rozpuszczoną w szklance wrzącej wody. Przykryć liśćmi kapusty. Dusić w temp. 150 stopni około 60 minut godz. Obrócić gołąbki na drugą stronę. Zwiększyć temp. do 180 stopni i dalej dusić około 40 minut.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Janek1

    lubię gołąbki
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    bejciu24

    ja też lubię
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata106

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    namieszałaś :o)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !