Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaczane paluszki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
mąka pszenna 1 szklanka
mąka ziemniaczana 2 łyżki
jajko 2 szt
sól
olej
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaczane paluszki

Ziemniaki obierz i umyj. Włóż do osolonego wrzątku, ugotuj. Odcedż,ostudż, zmiel lub przepuść przez praskę. Dodaj mąkę pszenną i ziemniaczaną, wbij jajko, oprósz solą i dokładnie wyrób. Z masy uformuj niewielkie wałeczki. Otocz je w roztrzepanym jajku a następnie w bułce tartej. Olej rozgrzej na patelni, włóż paluszki, usmaż z obydwu stron na złoty kolor. Osącz z tłuszczu. Podawaj z sosem grzybowym lyb pomidorowym. Danie jest proste i pyszne. Bez problemu można ich zjeść dowolną ilość.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

motomaniak 07.08.2011 10:30
podoba mi sie pomysl
romanrafal
romanrafal 17.05.2011 16:21
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak