Sposób przygotowania

Ziemniaki obierz i umyj. Włóż do osolonego wrzątku, ugotuj. Odcedż,ostudż, zmiel lub przepuść przez praskę. Dodaj mąkę pszenną i ziemniaczaną, wbij jajko, oprósz solą i dokładnie wyrób. Z masy uformuj niewielkie wałeczki. Otocz je w roztrzepanym jajku a następnie w bułce tartej. Olej rozgrzej na patelni, włóż paluszki, usmaż z obydwu stron na złoty kolor. Osącz z tłuszczu. Podawaj z sosem grzybowym lyb pomidorowym. Danie jest proste i pyszne. Bez problemu można ich zjeść dowolną ilość.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    motomaniak

    podoba mi sie pomysl

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !