Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięsna potrawka z kukurydzą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso gulaszowe 30 dag
pieczarki 10 dag
cebula 1 sztuka
papryka czerwona 1/2 sztuki
kukurydza 1/2 puszki
mąka 1 łyżka
olej do smażenia
sól
pieprz
Przyprawa do gulaszu i dań kuchni węgierskiej Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
Zioła prowansalskie suszone Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Mięsna potrawka z kukurydzą

Mięso pokroić w wąskie paski, usmażyć na oleju. Cebulę, paprykę i pieczarki drobno pokroić, połączyć z mięsem. na końcu dodać kukurydzę. Podlać wodą, przyprawić i dusić na małym ogniu do miękkości. na koniec zagęścić mąką. Podawać z kaszą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czekoladka_m 26.11.2013 12:30
mniam, smaczniutkie:)
maryśka 15.10.2011 22:51
dobra
pacpaw 16.07.2011 16:16
apetycznie się prezentuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak