Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cebulowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 30 dag
olej 2 łyżki
mąka 1 łyżka
kejzerka czerstwa 1 sztuka
żółtko jajek 2 sztuki
masło 1 łyżka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Cebulowa

Bułkę zalewamy 2 szklankami wody i gotujemy kilka min. Cebulę kroimy w półplasterki i dusimy na oleju, dodajemy mąkę i studzimy. Przestudzoną cebulę zalewamy 1 l wody i gotujemy około 15 min. Cebulę i bułkę miksujemy, zagotowujemy. Doprawiamy do smaku i przed podaniem zaciągamy żółtkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak