Sposób przygotowania

Buraki umyć i nie obrane ugotować. Następnie wystudzić, obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Jeżeli puszczą dużo soku, to odsączyć na sicie. Dodać najpierw sok z cytryny, następnie chrzan i przyprawy.

Jeszcze raz dokładnie wszystkie składniki mieszamy. Nakrywamy pokrywką i odstawiamy na około 40 - 60 minut, aby wszystko się \"przegryzło\".

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    ajres

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    tatiana2

    Często robię buraczki do kotletów mielonych :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    uwielbiam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    uwielbiam buraczki jako dodatek do obiadu!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jodaj

    uwielbiam buraczki :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !