Sposób przygotowania

Na masę czekoladową :
1 jajko ,1 żółtko ,125 g cukru ,1 torebkę cukru waniliowego,szczyptę soli .1 płaską łyżeczkę kawy rozpuszczalnej utrzec na puszyta mase .60 g gorzkiej czekolady połamac na małe kawałki ,włozyc do garnuszka i na wolnym ogniu roztopic w kąpieli wodnej,roztopiona czekoladę wmieszac do masy jajecznej .200 g zmielonych orzechów i szczyptę proszku do pieczenia wymieszac ,najpierw do powstałej masy dosypac 2/3 tej ilości i razem wyrobic ,potem dodac resztę i zagnieśc na ciastowata masę ,odstawic w chłodne miejsce.Na polewę :Ubic jedno białko na sztywna piane .60 g cukru przesiac ,dodawac po łyżeczce do piany i razem ubic .Mase czekoladowa rozwałkowac na prostokąt 12x 40 cm rozsmarowac na nim polewę ,wykroic paluszki 6x 1cm ułożyc na natłuszczonej blasze do pieczenia.Piec w 200 *C przez 10 -15 minut.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Ela20

    ciekawy przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super;]
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    ciekawe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    ciekawy przepis warty wypróbowania
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    coś nowego
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Ciekawy przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Super deser :)
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    bardzo apetyczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !